Welkom bij Marjolijn Droog
 
Home
     
  Expositie in gemeentehuis Bunnik  

OAR07

Rood Baars

Rood BaarsOAR07

OAR07

OAR07


Het nieuwe jaar begon goed voor Marjolijn met een expositie in het gemeentehuis van Bunnik. Van 10 januari tot 22 februari 2008 werd haar recente werk geëxposeerd in de hal en galerijen van dit fraaie pand.
In de vitrines presenteerde mede exposant Alice van Dongen haar figuratieve beelden.

 

Bekijk de video van de feestelijke opening,Speel video expositie-opening (met geluid!)

Marjolijn wint publieksprijs met ‘Stad in de mist’

Tijdens de afgelopen Open Atelierroute werd Marjolijns atelier goed bezocht. En in de Kunstuitleen was een overzichtstentoonstelling te Kunstuitleenzien van de deelnemende kunstenaars. Uit de geëxposeerde werken heeft het publiek haar favoriete kunstwerk kunnen kiezen. De meeste publieksstemmen gingen dit jaar naar het schilderij ‘Stad in de mist’ van Marjolijn Droog.

Op 1 november 2007 was daarvoor de officiële overdracht in de Kunstuitleen Zeist. Simone Smits nam namens de Kunstuitleen het schilderij ‘Stad in de mist’ van Stad in de mistMarjolijn Droog in ontvangst. Dat dit werk aanspreekt blijkt ook uit het feit dat het schilderij al direct werd aangevraagd en uitgeleend aan een kunstliefhebber.

 

‘Stad in de mist’ is een werk van acryl met houtskool op doek, 70x70 cm.

Gedreven kunstenares

Marjolijn Droog is een gedreven en creatief kunstenares die uitgaat van de realiteit. De gegeven situatie is voor haar altijd een onderwerp. Dat prikkelt haar inspiratie en tijdens het schilderen voegt ze er elementen aan toe.
“Zo wordt wat ik zie aangepast tot wat ik wil zien.”

Marjolijn werkt met alle technieken en laat zich niet beperken tot verf alleen. Andere materie wordt aan een schilderstuk toegevoegd als dat plotseling nodig blijkt te zijn. Ze werkt graag alleen maar vaak ook met andere mensen samen. Dat doet ze op regelmatige basis bij de Werkschuit en de kunstenaarsclub de Toets in Zeist.

Daarnaast weet zij haar schilderkennis met enthousiasme aan anderen door te geven. In haar knusse atelier de Boet geeft zij cursussen aan kleine groepen met een individueel karakter die door de cursisten als zeer verrassend en stimulerend worden ervaren.

Marjolijn Droog exposeert en verkoopt haar kunst vanuit haar atelier en op vele kunstmanifestaties.